Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyulladást csökkent és lázat csillapít - fűzfakéreg
  2024-01-31 19:52:23, szerda
 
  A fűzfakérget már évezredek óta használják Ázsiában mint természetes gyógyszert. Egészségre gyakorolt hatásait a tanninok és a szalicin nevű vegyületek adják. Nézzük, mire is használhatjuk a fűzfakérget és miért is kedveli annyira a hagyományos ázsiai orvoslás!

Azok, akik gyakran szenvednek migréntől, nagyon jól tudják, hogy mennyire kellemetlen betegségről van szó. A migrén ugyanis nemcsak fejfájást hoz magával, hanem egyéb tüneteket is, mint például hányás, émelygés, hányinger, hang- és fényérzékenység. A fűzfakéreg nemcsak a migrén tüneteinek megszüntetésében lehet a segítségünkre, hanem a migrént akár végleg el is felejthetjük, ugyanis a gyógynövény csökkenti a vérnyomást és a fej ereiben lévő nyomást. Márpedig ezek a fiziológiai változások az okai a migrén kialakulásának. A fűzfakérget vagy a belőle készült teát akár a migrén megelőzésére is fogyaszthatjuk.

A fűzfakéreg nagyon sok olyan antioxidánst tartalmaz, amely pozitívan hat a bőr egészségére. Ezek az antioxidánsok fokozzák a vér áramlását, ami sokkal egészségesebb megjelenésű bőrt eredményez. Nem mellesleg a gyógynövény csökkenti a bőrben kialakult gyulladást, az irritációkat, és még a ráncok megjelenésén is sokat javíthat.

Ha szeretnénk fogyni, akkor ez a gyógynövény mindenképpen a segítségünkre lehet, hiszen anyagcsere-fokozó és zsírégető tulajdonságairól is ismeretes. Más gyógynövényekkel is kombinálhatjuk, hogy fokozni tudjuk a pozitív hatásait.

A gyomor- és bélrendszer egészségének fenntartása nagyon lényeges. Első lépésként mindenképpen az immunrendszerünket szükséges rendbe hozni, hiszen az immunrendszer és az emésztőrendszer harmóniában működik együtt. Ha az egyikkel gond van, akkor hamarosan a másik szervünk is megbetegszik. A fűzfakéreg segíthet a gyomor- és bélrendszer megnyugtatásában. Azonban a fogyasztását nem javasolják mindenkinek, főleg ha valaki gyógyszereket szed, akkor mindenképpen kérdezze meg a kezelőorvosa véleményét a fűzfakéreg-fogyasztással kapcsolatban.

Mivel a gyógynövény remek gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, így akkor is számíthatunk rá, ha éppen lázasak vagyunk. Akkor is segíthet a gyulladás csökkentésében, ha ízületi gyulladásban szenvedünk, illetve az IBS-ben és a köszvényben szenvedő betegek tüneteit is csökkenteni tudja.

A fűzfakéreg egy szalicin nevű összetevőt tartalmaz, amelyet a szervezet egy másik, szalicilsavnak nevezett kémiai anyaggá alakít át. A szalicilsav csökkenti bizonyos prosztaglandinok - olyan hormonszerű anyagok, amelyek szabályozzák az immunrendszert és küzdenek az ízületi gyulladás ellen - termelését az idegekben, és ez enyhíti a fájdalmat és más kényelmetlenségeket. A fűzfakéreg gyulladáscsökkentő aktivitást is mutat.

A gyógynövény nemcsak szalicint, hanem más értékes vegyületeket is tartalmaz: tanninokat, flavonoidokat, fenolos savakat és olyan ásványi anyagokat, amelyek megnyugtatják a bőrt, és elősegítik a sejtek megújulását. Mivel nagyon sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ezért is található meg sok kozmetikai termékben.

Melyek ezek a pozitív tulajdonságok?
Gyengéden hámlaszt, megnyugtatja a bőrpírt, csökkenti az arcbőr olajosságát és a pórusokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: prosztaglandinok, megszüntetésében, gyógynövényekkel, megnyugtatásában, tulajdonságairól, fényérzékenység, emésztőrendszer, fogyaszthatjuk, csökkentésében, szalicilsavnak, tulajdonsággal, kialakulásának, immunrendszert, kombinálhatjuk, segítségünkre, használhatjuk, egészségesebb, immunrendszer, fogyasztással, gyógyszereket, tulajdonságok, megnyugtatják, antioxidánsok, flavonoidokat, felejthetjük, megelőzésére, antioxidánst, megjelenésén, irritációkat, fogyasztását, gyulladásban, szabályozzák, vegyületeket, megnyugtatja, számíthatunk, kapcsolatban, szalicin nevű, hagyományos ázsiai, migrén ugyanis, fűzfakéreg nemcsak, migrén tüneteinek, migrént akár, gyógynövény csökkenti, fiziológiai változások, migrén kialakulásának, fűzfakérget vagy, belőle készült, migrén megelőzésére, fűzfakéreg nagyon, antioxidánsok fokozzák, bőrben kialakult, ráncok megjelenésén,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Palóc Grand Canyon  A boldogság ült a világvégén  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Viharban csak az a fa marad ál...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Volt egy...  Föld napja április 22  Alvó cica  Facebookon kaptam  Ma  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Szép estét  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fodor Ákos költő,  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Jó éjt  Amit átélünk,  Ébredj  Ébredj  Föld napja április 22  A fák lelke  képre írva  Muratáj  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Volt egy...  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Irgalom és ítélet  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  A Gömb  Amit átélünk,  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Szép estét  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  802 esztendeje, 1222. április ...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Muratáj  Miért nem menti meg Jézus... 
Bejegyzés Címkék
szalicin nevű, hagyományos ázsiai, migrén ugyanis, fűzfakéreg nemcsak, migrén tüneteinek, migrént akár, gyógynövény csökkenti, fiziológiai változások, migrén kialakulásának, fűzfakérget vagy, belőle készült, migrén megelőzésére, fűzfakéreg nagyon, antioxidánsok fokozzák, bőrben kialakult, ráncok megjelenésén, gyógynövény mindenképpen, segítségünkre lehet, pozitív hatásait, emésztőrendszer harmóniában, egyikkel gond, másik szervünk, fűzfakéreg segíthet, kezelőorvosa véleményét, gyógynövény remek, gyulladás csökkentésében, köszvényben szenvedő, szalicilsav csökkenti, ízületi gyulladás, gyógynövény nemcsak, sejtek megújulását, pozitív tulajdonságok, arcbőr olajosságát, prosztaglandinok, megszüntetésében, gyógynövényekkel, megnyugtatásában, tulajdonságairól, fényérzékenység, emésztőrendszer, fogyaszthatjuk, csökkentésében, szalicilsavnak, tulajdonsággal, kialakulásának, immunrendszert, kombinálhatjuk, segítségünkre, használhatjuk, egészségesebb, immunrendszer, fogyasztással, gyógyszereket, tulajdonságok, megnyugtatják, antioxidánsok, flavonoidokat, felejthetjük, megelőzésére, antioxidánst, megjelenésén, irritációkat, fogyasztását, gyulladásban, szabályozzák, vegyületeket, megnyugtatja, számíthatunk, kapcsolatban, egészségének, megbetegszik, mindenképpen, kezelőorvosa, betegségről, szalicilsav, hagyományos, kellemetlen, egészségére, harmóniában, természetes, rendelkezik, fűzfakérget, megújulását, gyógynövény, bélrendszer, fiziológiai, hormonszerű, megjelenésű, csökkenteni, köszvényben, mindenkinek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7055
  • e Hét: 31946
  • e Hónap: 63432
  • e Év: 268133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.